"Ако искаме да видим още от служебните правителства на Радев, това, което трябва да направим, е да отидем на избори. Нови избори ни приближават към президентска република. Винаги, когато в България властта се концентрира в един човек, резултатът е бил лош. И това се вижда в действията на Радев."

Това мнение изрази в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от "Да, България" Ивайло Мирчев.

"Ние искаме да проверим в това Народно събрание има ли партии, които са съгласни с точките в нашето споразумение. Дали има шанс след 6 пъти избори - което е световен рекорд - да опитаме да спасим нещата и да не отидем за седми път на избори. Имаме си приоритети, които ясно сме заявили. Ние не казваме - трябва задължително да има правителство и то да бъде с третия мандат. Няма нито един български депутат в затвора, борбата с корупцията е само на хартия", отбеляза народният представител.


По думите му ГЕРБ-СДС ще трябва да обяснят на хората, защо не искат да подкрепят втория и третия мандат.

"Ние искаме, когато излезе лидерът на първата политическа партия, да каже нещо друго. Още февруари предложихме на ГЕРБ пакета с реформи. Меморандумът беше това споразумение, за което може би не всички са разбрали. Това е пакетът за реформи, който е важен за страната. ГЕРБ още нямат отговор защо отказаха това споразумение", каза още Мирчев.

Според него хората излизат да гласуват, защото се припознават в политиките и програмите на съответните партии.

"Никой не гласува, за да може септември месец ние пак да сме на избори. В Африка няма държава, която да е била повече на предсрочни избори, отколкото България", категоричен бе той.

"Когато бизнесът е добре, има качествени работни места, съответно има и по-добри възможности за заплащане. Какво можем да направим за бизнеса - да довършим съдебната реформа, да сменим регулаторите, да влезем в Шенген и еврозоната. Ние най-вероятно ще отидем септември месец пак на избори. Какво се е променило между 6-я и 7-я път? Нищо", алармира политикът.

Запитан дали помощта за Украйна може да бъде кауза, която да привлече много хора, Мирчев отговори, че ако Путин мине през Украйна, той ще стигне до България.

"Явно ние българите не разбираме това. Германия вече осъди "Газпром" за спрения газ. Руската пропаганда дотам е докарала, че дори една кауза като Украйна започва да се превръща в мръсна дума. Вероломното и гнусно нападение срещу детската болница в Киев е ужасяващ акт. Да кажеш, че украинците сами са ударили болницата си, това е много голяма степен на извратенящина. Това е резултатът от руската пропаганда. Трябва да продължим да се борим с нея", допълни той.