Вярвам, че имаме сили, това са силите на хората, които знаят, че за да постигнем нещо различно, трябва да направим различен избор. „Синя България“ се представи пред обществото преди малко повече от месец. За това време „Синя България“ натрупа зад себе си доверие на 100 хил. български граждани. Това е толкова прекрасно. Това е прекият израз на надеждата, че може да има нещо различно. Това заяви в Бургас лидерът на КОД и представител на „Синя България“ д-р Петър Москов. Той бе в морския град за закриването на кампанията на кандидатите за народни представители от Бургаски регион, чийто водач е бившата футболна легенда и настоящ предприемач Милен Георгиев - ВИЖТЕ ТУК.

„Бургас си е стара синя крепост. Ако говорим за големия смисъл от това да отидем да гласуваме на тези избори, извън чисто партийните ни пристрастия, той е свързан с това, че ако не се откъснем и не направим различен избор от тази мъртва хватка между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, която тласка обществото надолу, ще продължим или при същата отвратителна „сглобка“ или при нова верига от предсрочни избори, което е още по-отвратително. На България е нужно ново политическо лидерство и „Синя България“ е на терена, за да го даде. Различно от ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, като е очевидно, че тяхното лидерство е безплоно. Потъваме в техния спор. Те не ни дават посока, те искат да се унищожават взаимно. Ние даваме посока, даваме възможност за консенсус около десните икономически ценности и решения, които носим в програмата си“, добави Москов.

Той подчерта, че „Синя България“ е единствената дясна алтернатива. „Това е ясно. „Синя България“ е изразител на европейския консерватизъм, на тезата на това, че победата над левите либерали, джендъра, над всичко това, което тормози нормалния българин, трябва да дойде от нас – европейците. Ние трябва да се преборим с това и то не трябва да бъде победа отвън, която да отслаби или унищожи Европейския съюз. Затова винаги казвам, че кресливите и шумни претенденти от „Възраждане“ са просто плашило. Плашило, зад което да трябва да приемем това – Христо Иванов и Делян Пеевски да пишат антикорупционно законодателство, плашило, което дава гласа на хората в нищото. Защото, каквото и да си мислим за днешното състояние на Европейския съюз , няма нормален българин, който да иска ние да излезем от Европейския съюз. ЕС трябва да бъде реформиран икономически и ценностно. Синя България иска това – по-силна Европа, на база на консервативен и десен консенсус за управление.“, добави той.

Петър Москов посочи, че в следващия парламент „Синя България ще търси консенсус за стабилно редовно управление около дясна програма за управление, която може да се яви консенсусна за всяка една партия, която твърди, че е дясна. „Това ще е лакмусът за всеки един български гражданин, независимо какви са неговите пристрастия, дали политически сили извън „Синя България“, могат да подкрепят десни решения“, заяви още Москов.