Екатерина Вилк е родена в Бургас. Завършва Икономическия техникум, сега Търговската гимназия в родния си град. Висшето си образование получава в НБУ София, специалност „Мениджър в туризма“. Години наред е работила в сферата на туризма, като мениджър в пет звездни хотели, където трупа опит в работата в екип, комуникация и отговорност при вземането на решения. От 2017година до момента работи в областта на здравето и спорта
Получава допълнителни квалификации като диетолог, нутриционист и специалист в сферата на здравето и красотата.
Говори 4 езика – английски и немски на отлично ниво, а полски и руски – разговорно.

- Г-жо Вилк, вие сте ново лице в политиката в Бургас, какво ви накара да се включите в предизборната кампания?

- Предприех стъпката да вляза в политиката като участвам в тези избори, защото вярвам, че имам това, което повечето кандидати нямат. Стремежът ми е с пълна решителност и ангажимент да помогна за подобряване на живота на хиляди хора в моя любим град и в региона.

Защо избрахте листата на „Граждански блок”?

- Включих се в „Граждански блок“, защото той е създаден с намерението да помогне на обикновените хора, които отдавна страдат от корупция в страната ни. Открих, че естествено съм длъжна да се присъединя към битката срещу това. Битка, която отдавна е насрочена и е крайно време да бъде поведена и завършена.

- В коя област виждате най-силната си страна?

- В областта на здравето и спорта, както и в туризма, тъй като наистина съм убедена, че с моите знания опит мога реално да помогна. Като човек, който до момента не се е занимавал с политика, са ми чужди популистките думи и изрази. Идвам от реалния живот, познавам проблемите и знам, че има много какво да се промени.

- В момента много хора са демотивирани да гласуват след поредицата от избори. На чия подкрепа ще разчитате?

- Разчитам на първо място на хората, които ме познават лично, защото знаят, че на мен може да се разчита. На второ място - аз съм човек на действията, не на приказките. Надявам се тези, които не ме познават, да ми дадат шанс да покажа това, което знам и мога.

- Смятате ли, че хората виждат смисъл да гласуват?

- За да отговоря на въпроса ви черно на бяло, отговорът ще бъде НЕ. Защото са загубили доверие към тези, които ни управляваха до момента. Ние сме тук, за да дадем шанс на тези хора. Нашата работа, нашият ангажимент и нашият истински интерес е насочен към това, което е най-важно за обикновените хора. Най-важната цел на един депутат или евродепутат, след като бъде избран, е да върши това, за което е бил назначен именно от хората. Само така може да им бъде върнато доверието отново.

- Кои са основните приоритети, които Вие лично поемате като ангажимент да защитавате?

- Моите приоритети са и винаги ще бъдат свързани със здравето. Вярвам, че силното общество започва със здравето и благополучието на всеки един човек.