"Германският десен политик, известен с антиислямските си възгледи, Михаел Щюрценбургер, пострада при нападение с нож", предаде Скайнюз.

"Атаката стана днес в 11 и 30 часа местно време в югозападния град Майнхайм. По време на събитие, свързано с предстоящите избори за Европейски парламент, мъж извади дълъг нож и атакува политика", добави британската информационна агенция.

На кадри, разпространени в социални мрежи, се вижда как мъже в синьо се опитват да разтърват нападателя и жертвата на атаката с хладно оръжие.

"Престъпникът успя да нападне и полицай, пристигнал на местопрестъплението. Друг служител на реда неутрализира нападателя", разказа още цитираната медия.

"Според местни медии престъпникът е убит. По данни на полицията в града – ранен и отведен в полицейско управление", допълни Скайнюз.


По данни към този момент Щюрценбургер е получил травми в областта на лицето и крайниците.

Щюрценбрегер е бивш говорител на партията на бившия канцлер на Германия Ангела Меркел - консервативния Християндемократически съюз в Мюнхен. Той в момента е сред лидерите на политическата формация Гражданско сдружение Европейски свят.