„Част от службите, включително и ДАНС, се използват за правене на компромати. Това е проблем за националната сигурност“, каза Николай Денков пред Би Ти Ви.

Той каза, че записите, се използват не само за да се очерни някой в кампанията, но и за да се обсъждат те, а не това, което трябва да се подобри у нас.

Според него има проблем в службите.

„Ако в ДАНС ръководството е назначено от един или двама души и се чувства под протекция, е нормално да работи за тях. Трябва да има ясна процедура по избор на кадрите вътре, да се знае как се класират, че не са на нечия издръжка и под влияние“, добави Денков.

Той коментира билборда, на който са той, Бойко Борисов и Делян Пеевски и решението на ЦИК, че трябва да му се състави акт.


„Аз не съм го поръчвал този плакат, вероятно е някой от партията, но по тази логика не бива да съм глобяван само аз, а и останалите от билборда. След тези избори по никакъв начин няма да бъдем в коалиция с Пеевски и Борисов.

За 9 месеца разбрахме, че тяхната визия и маниер на управление е коренно различна от нашата мечта за България. Средно положение няма“, коментира Денков.