Управлението от последните години доведе хората до страх и несигурност. Партиите, които се превърнаха в „бизнес проекти“ за еднолична търговия, крадене за лични облаги и „неофициален кеш“ предлагат само не-промяна, дори по-лошо, вместо да дават сигурност на гражданите си, на възрастните, на децата, на младите, единственото, което виждаме е страх от неясното бъдеще и отвращение от политиците. С малко от откраднатите от нас пари си пращат, за си се назначат отново и да продължат да крадат. За съжаление, времената са други, а и съсипаха и армията. Иначе решението е забрана на действащите парламентарно представени партии ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, ИТН, БСП и ВЪЗРАЖДАНЕ (както и и много техни проксита, на които наливат пари) както сме направили 1934 г. и са последвали златни за икономиката ни години. Това коментира днес създателят на „Граждански блок“ Иван Гешев – бивш главен прокурор. Коалицията, която той регистрира има листа от кандидат-депутати и в Бургас.

Той коментира данни от мащабно социологическо проучване в профила си във фейсбук. „Данните на социолозите показват, че близо 3 млн. от гражданите са представени в парламента, останалите над 3 млн. българи не подкрепят никого, гласуват за партии, които са под бариерата за влизане в Парламента или изобщо не гласуват. Логично, нямаме демокрация а плутокрация, след като ни управляват с няколко процента от имащите право на глас в България, от които пък 90% са купен, корпоративен и клиентелистки вот.

За да променим комфорта, който си създадоха и да разсечем този порочен кръг трябва да излезем и да гласуваме масово! За хора, които не могат да бъдат купени и уплашени и мислят за българите като за свое семейство, а не като за плячка, с която да си тръгнат за Канада и Дубай. От нас зависи да променим настоящето, за да имаме по-сигурно бъдеще!

Аз не искам да съм от тези, които ще видят как се гасят лампите и закрива Родината. А Вие?“, е коментарът на Гешев.