Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допусна възможността да оглави следващото редовно правителство. Условието, при което би станал премиер, е партията му да стане първа политическа сила на предстоящите избори на 9 юни, при това със значителна преднина пред втория – над 10 %.

Пред актива на партията в Ловеч Борисов заяви, че ако ГЕРБ постигне значителна преднина, тогава ще обсъдят въпроса за неговата кандидатура за премиер на национален партиен форум. "Бях мъж на годината, жена на годината, политик на годината, премиер – по три пъти всичко съм бил! Сиреч, ако не дойде някой насила от Банкя да ме извлече, да ме закара там ... Отсега ви казвам – има ли над 10 процента разлика, тогава ще го мислим заедно. Ще свикаме един конгрес, ще преценяваме", обясни Борисов.

Ще свикаме конгрес, каза пред съпартийците си Бойко Борисов, говорейки за изборните резултати и вероятността за съставяне на правителство. Като се захвана, нямам неизпълнено обещание, заяви в словото си Бойко Борисов. "Ние ще победим, въпросът е какво ще правим след това. Трябва ни отчетлива разлика - сила!", изтъкна той.

Парите ги няма, парите заминаха! Българите ще си понесем всичко, което сме сътворили, посочи той.

Кирил Петков си призна пред мен, че арестът ми е незаконен, каза още лидерът на ГЕРБ.

Всичко дискредитираха, да те е срам да кажеш, че си бил премиер! Срам ме е да кажа, че съм бил и главен секретар на МВР. Сега - и, че съм бил кмет на София, обобщи по адрес на "Промяната" и нейните кадри във властта Борисов.

В словото си пред симпатизантите Бойко Борисов не скри, че "за всички важни решения, за всички евроатлантически решения", ГЕРБ ще продължава да действа заедно с ПП-ДБ. Но бе откровен и за критиките, които понася от своите заради това: "В моите страници (във Фейсбук - б.р.), ГЕРБ ме подхващат... Леле, какво ме правят! Ако и тоя път, ако това, никога повече за ГЕРБ..!"