Никога не съм ползвала кола на НСО или такава на парламента, въпреки че председателите на групи имат това право. Така разбирам нещата. Аз съм имала случай, в който един екстремист ми пращаше SMS-и със заплахи. Тогава междуведомствената комисия ми предложи охрана, но отказах. Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Имах и втори случай, при който малко необяснимо ми се случиха две катастрофи една след друга. Тогава пак отказах охрана от НСО. Третият път е, когато бях вицепремиер. Спомням си, че дори шефът на НСО дойде в кабинета ми, но пак отказах. Не се правя на герой, но така разбирам нещата. Смятам, че това са излишно дадени пари”, подчерта лидерът на левицата.

По повод войната в Украйна председателят на БСП обясни, че трябва да се търси мирно споразумение. „В него участие трябва да вземат както двете воюващи страни, така и великите сили, включително ЕС”, твърди Нинова.

Тя сравни напускането на партия от страна на Мая Манолова, Елена Йончева, Ваня Григорова и редица други политици с кесонната болест. „Когато вземеш някого, изстреляш го в политиката, той се види в телевизора, решава, че е велик, че може без теб, че не иска да свети с отразена светлина. През политическия ми опит минаха много хора, които така си повярваха и приключиха. Най-страшното нещо в политиката е да си повярваш”, коментира лидерът на БСП.