Смелите, десните, свободните хора, с консервативни ценности, както и тези, които са недоволни от статуквото в момента, могат да имат своето представителство в следващия парламент. Това заявиха кандидатите за народни представители от коалиция „Синя България“ в Бургаски регион за предстоящите на 9 юни парламентарни избори. Листата, чийто водач е предприемачът, познат на футболните фенове като легенда на „Нефтохимик“ - Милен Георгиев, официално бе представена днес. В списъка с кандидат-депутати има лекари, журналисти, икономисти, юристи, представени са личности от различни спектри на обществения и социален живот. На втора позиция е известният адвокат Христиан Митев, който има опит в законодателната дейност. В челните позиции е и представител на общините от Бургаска област – Златина Величкова от Приморско. „Заставаме пред хората с нашите експертизи. Ние сме обърнати към и за народа, стоим близо до него. Нека хората да отидат да гласуват, избор вече има. Събрахме се, защото заедно можем да дадем на Бургаска област това, което досега е пропуснато“, заявиха кандидатите на „Синя България“.

В момента българите са разочаровани и то – за пореден път. Т.нар. сглобка, която обещаваше да продължи евроатлантическото развитие на страната, не оправда очакванията и пое в посока, отдалечаваща България от европейската ни цел. От „Синя България“ смятаме, че повече не може така и единствените победители на изборите трябва да са избирателите.

Ние вярваме в ценности като синьо, дясно, българско и европейско. Обръщаме се към всички, които споделят десни консервативни ценности, към тези, за които личната свобода е върховно благо. Всички, които искат да сложат край на лъжата, безотговорните управления и обедняването на хората. Към тези, които поставят икономическата инициатива и свободния пазар над държавната намеса и диктат. Силно общество се гради върху здраво семейство. Имаме памет и уважение към всеки, който е дал, дава и ще дава времето и посвещава живота си на синята идея. Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да наблюдават политически лидери, които предпочитат да се замерват с взаимни обвинения и компромати, вместо да поемат отговорност да намират решения на проблемите на хората и държавата. Искаме честно да кажем на възмутените, че и ние сме възмутени. Но нашият избор е да не се откажем, а да се борим! Защото вярваме, че има начин за нормалност и разум. Ние предлагаме да спрем да се сочим с пръст, да се караме и да се делим. Напротив – да направим нещо с гръбнак и здрав разум. Искаме да вкараме спокойния политически тон и да започнем да решаваме големите проблеми пред държавата. Искаме да не се страхуваме за децата си, самият аз съм баща на две деца. Никога да не видим на наша територия война, да не се чувстваме изоставени, да можем да сглобим нормален живот и да не треперим за собствеността си, да дишаме свободно.“, каза водачът Милен Георгиев. Той подчерта, че всеки може да се почувства част от „Синя България“, ако цени демокрацията, свободата, предприемаческата инициатива, достойното място на България в Европа.

Третата в листата – Златина Величкова, е икономист, семейна, с две деца.

Всички в тази коалиция можем да съществуваме извън политиката, защото имаме своите професии, опит и сме успешни в това, което правим. Обединява ни това, че вече не искаме да се примиряваме, а да направим желаната промяна. Не може да се съгласяваме да даваме още и още време, очаквайки нещо да се случи и да не виждаме, че страната ни върви в неправилна посока. Искаме тази промяна да се стане сега. Надяваме се тя да започне от „Синя България“. Ние сме различното и можем с нашите знания и капацитет да помогнем да върви страната ни напред. Искрено се надявам България, хората да надигнат глава и да намерят в наше лице тези свои представители, на които могат да се опрат и които са близо до тях“, каза Величкова.

Кандидатите за депутати очертаха основните си приоритети за региона, свързани с туризма, регионалното развитие, инфраструктури обекти, привличане на младите хора, както и на инвеститори. Техните идеи ще бъдат развити в хода на предизборната кампания.

Искаме да превърнем нашия регион в един икономически център, да можем да развиваме туризма на юг и на север. Туризмът загива, а ние не обръщаме внимание, пътищата се правят само кръпка до кръпка. Тези проблеми се решават с диалогичност. Няма как всички да не виждаме проблемите. Надявам се с демокрацията да имаме свобода на действията, на слово, нека да дадем по-добро бъдеще за България. Ние сме „Синя България“, защото носим България в сърцето и искаме тя да е дом на нашите деца, а не да ги гоним в чужбина да учат, да работят там и за съжаление – да не искат да се върнат.“, заяви Величкова.

На втора позиция е адвокат Хриситан Митев – който е бивш народен представител от 43-ото и 44-ото Народно събрание, бил е зам. председател на Комисията по правни въпроси в парламента.

В „Синя България“ аз намерих съмишленици, с които гледаме в една посока, изповядваме едни и същи ценности, имаме едно и също виждане за развитието на страната и най-важното – с които ще се стремим да върнем нормалния разумен глас, предоставящ аргументи в политиката. Нещо, което беше изгубено през последните 3 години. Крайно време е да се върне нормалният диалог и „Синя България“ ще има тази нелека задача. Очаквам да имаме атаки и отляво и отдясно, но в годините ние сме доказали, че сме готови за предизборна битка, която ще бъде спечелена именно с разум и спокоен диалог. Трябва да се спре с прекалено либералните експерименти не само в политиката, но и в част от законодателството. Станахме свидетели на доста нелепите промени в Конституцията, на непрестанно променящи се закони, които водят до несигурност в икономическата среда. Това пречи за правенето на бизнес. А когато нямаме добър бизнес и икономическа основа, нямаме и никакви условия за просперитет и по-добри доходи.“, каза Христиан Митев.

Ето и пълната листа на „Синя България“ в Бургаски регион:

Милен Георгиев - предприемач

Христиан Митев - адвокат

Златина Величкова - икономист

Боряна Тодорова - хотелиер

Лидия Дренчева - лекар

Тодор Брадов – експерт по електронна търговия

Антон Стоянов - адвокат

Пенчо Христов - предприемач

Марияна Лефтерова – индустриален мениджмънт

Павел Павлов - предприемач

Димитър Казаков – застрахователен брокер

Севдалина Пенева - журналист

Добринка Французова - мениджър

Диана Фъртунова - журналист

Иван Драголов - фармацевт

Даниела Радева - лекар

Станислав Баръмов - юрист

Мариана Димитрова - адвокат

Йордан Георгиев – председател на спортен клуб

Красимира Ятакчиева – културен деятел