Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Бургас, че ПП-ДБ имат коварен план и не искат да участват в управлението за следващите 1-2 години. Борисов бе в морския град за старта на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион. Както вече съобщиха представянето на кандидатите за народни представители и евродепутати се състоя в пълна зала в театър „Адриана Будевска“ (вижте тук).

„Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че срещу нас има системни политически партии и хора, които имат някаква стратегия, цели или нещо, което да дадат на регионите, на държавата. Срещу нас няма такова мислене. В бюджета сложихме 1 млрд. 200 хил. за общините - за проекти за над 4 млрд. Асен Василев прати 1,200 млрд. в МРРБ, след това изтегли 800 млн. Останаха 400. Тази година кметовете ще похарчат 20% аванс, за който ще стигнат тези пари и догодина, ако пази Боже, се спазят тези пожелания, които ми отпращат, в бюджета трябва да сложим още 4 млрд., за да завършим разкопаните улици и проекти. Усещате ли коварството? Така ще стои. Защото дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. Толкова коварно всичко са подготвили. Лъжа, лъжа, до лъжата. Ще ви разкопаят градовете и ще ви направят догодина да викат: Няма!“, заяви Борисов.

„4 години ГЕРБ го няма, коя корупция спадна?! Точно обратното. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили. Българите трябва да знаят, че от това което е направено през тези три години, ще берем горчиви плодове. Много, много трудно ще излезем от тази криза. Аз съм поемал държавата след финансовия колапс на света известен като гръцката финансова криза. След това ми се падна миграционната криза“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Ние направихме всичко, за да има правителство. Даже в последния момент не знаех какво да отстъпвам още. Тези хора през тези три години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото, то ги разкри. Те си направиха сметката, че ако изкарат с премиер Мария Габриел още 9 месеца, ще стигнат дъното. А те искат да съществуват още 2-3 години, за да може партията да ги пази. И затова върнах записа на техния Национален съвет или както се казва техният орган където Асен Василев казва, че Мария Габриел била просто един заложник, че ротация няма да има и след 9 месеца ще бутнат правителството. Те си го говорят. А ние с нея, като будали, искаме стабилност, обясняваме какво искаме – план... На тях им трябва времето сега. Асен Василев е умен, той знае, че хазната е празна. Знае какво трябва да се направи, включително да се вдигнат данъците. Някой трябва да дойде да извади сега държавата от блатото. Година и половина-две. Само че след 2 години управление на ГЕРБ, ГЕРБ ще падне. Тогава те, вече усвоили огромните доходи, които са направили, отново ще са на политическата сцена. След две години ще сме в същата позиция. Това е било тяхната стратегия. И те сега не водят кампания. Те знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция, за управление вече не мислят. Затова слагат опорката ГЕРБ-ДПС. Не бъдете наивни! Това е като с „Лукойл“ и петрола. Обраха ви! За три години ви обраха, както никой не ви е обирал. На всеки са бъркали в джоба с по 1 лев и животът го доказа. Три години стоя залата, три години стоя обхода за Слънчев бряг...Три години! Кое е новото за това време?“, каза още Борисов.

Според него тези партии трябва да разберат, че хората не са слепи и че знаят какво правят.

„Тъжно е, защото България в момента няма посока. Затова всичко се случва в Гърция, Турция, Сърбия, Унгария, в Румъния. В България- нищо. Дано българите разберат – ако се задейства този план, тази схема, действително много трудно с разделена държава, ще излезем от кризата. Нашият ангажимент към хората отново ще вземе връх. Но няма да е честно – те да се облагодетелстват толкова, а ние отново за 3-4 път да трябва да вадим България от кризата“, допълни Борисов.