Очакваме проблеми с честността на изборите – като покриване на купения вот, корпоративно гласуване и липса на своевременни мерки относно подаваните сигнали за злоупотреби. Това каза в предаването „120 минути“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние категорично се разграничаваме от сглобката, от тези девет месеца управление, от това, което правят сега, от взаимната обвинения и играта на опозиция. В същото време тези хора се канят да се съберат отново след изборите. Това е липса на всякакъв морал, последователност и принципи в политиката“, твърди тя.

Корнелия Нинова е категорична, че БСП се разграничава от всичко и е алтернатива на водените досега политики. Тя коментира и случващото се в МВР така: „Системата е прогнила отвътре и ние нямаме доверие, че така могат да бъдат проведени честни избори“.

„Никога не съм чувала за Николай Николов-Паскал. Не съм в тези ресори. Може би Министерство на финансите, МВР, НАП и агенция „Митници“ имат информация. Аз бях в Министерство на икономиката, а следовател пък съм била в ранните си младежки години“, коментира тя случващото се в Агенция „Митници“.

Според нея всичко това е „един епизод от един процес – процес на овладяване на държавата и паралелна власт“. За нея има две власти – официална и паралелка, която краде пари, за да си плаща на съдии, прокурори и политици на високи позиции.

Тя припомни един запис, свързан с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който нарежда на Агенция „Митници“ да изтегли проверяващите си от една бирена фабрика. „Тогава мисля, че ставаше въпрос за неплащането на акциз и ДДС“, поясни тя.

Лидерът на БСП коментира ролята на службите и прокуратурата в целия този процес. Нинова смята, че всичко се вади предизборно. Важното според нея е обаче всички тези обвинения да бъдат довършени, да влязат в съда и да има конкретни присъди.