Премиерът в оставка Николай Денков коментира проекта за служебен кабинет, като видя връзка с ГЕРБ. Още преди Димитър Главчев да представи списъка със служебни министри, в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не очаква в него да има политици и експерти, свързани с партията му. И бе категоричен, че с него не са обсъждани имена.
„Мисля, че няма да има хора на ГЕРБ в служебния кабинет, защото щяха да ми кажат. Ако има, ще ми е интересно защо не са ме питали”, заяви в кулоарите на НС Борисов преди разговорите при Румен Радев.


Пленарната зала остана празна до обяд. Премиерът в оставка Николай Денков не дойде на последния си блиц контрол. Мотивите бяха съобщени от зам.-председателя на парламента Росица Кирова.
„Поради неотложни ангажименти няма да имам възможност да участвам в заседанието на Народното събрание”, заяви тя.
„Защо го няма в залата, какви са тези неотложни ангажименти? След тези 9 срамни месеца, това е пълно безобразие. Този човек не прояви смелост и последния ден да дойде и да се отчете”, коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов.


В късния следобед стана ясно, че Денков е имал спешна среща с главния секретар на МВР. От трибуната на Министерския съвет направи коментар и за списъка с министри, като в разрез с казаното от Борисов, свърза част от тях с ГЕРБ.

„По отношение на министъра на вътрешните работи за първи път това име аз го чух от Бойко Борисов в НС. Така че това беше предложение, което дойде от него. Г-н Мундров като зам.-министър е един от многото министри, предложени от ГЕРБ”, уточни Денков.

Колкото до предложенията за министри, част и от неговото правителство Денков заяви, че е получил обаждане.

„Трима от тях ме информираха - Гвоздейков, Вътев и Коцев. Аз им казах какво мисля, но това е личен разговор и няма да го цитирам”, обясни премиерът в оставка.