"Щуротии не мога да коментирам". Така лаконично заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на обвиненията на съпредседателя на "Промяната" Кирил Петков, че друг, а не Димитър Главчев, е редил служебния кабинет.

В предаването "Лице в лице" преди Томислав Дончев влезе Кирил Петков, който каза, че Борисов и Пеевски лично са редили кабинета на Главчев.

"Явно друг е редил кабинета на Димитър Главчев. Това са Бойко Борисов и Делян Пеевски. Тези хора забравиха къде са. Те се връщат обратно в тези години, които мислехме, че са част от историята. Това, че възможните служебни премиери са близки до ГЕРБ не е проблем", посочи съпредседателят на ПП.

Скандалите около вътрешния министър Томислав Дончев коментира така:

„Ние ще се окажем в ситуация, в която Кирил Петков оглавява протест срещу себе си. Имаме основание да смятаме, че бе направен опит да се овладее системата за сигурност. Като чуя МВР и натиск ми става смешно – полицаите са корави хора, а да се поддават на натиск!?“, заяви той.







„Имаше поне две оферти от акад. Денков да бъде съхранен кабинетът му в този състав, освен премиерите. Тоест министърът на вътрешните работи е хубав в определени условия. Той е бил готов да работи с него. Процесът е фундаментално сбъркан. Не може втория да узурпира мястото на първия“, каза Дончев.

На въпрос дали ГЕРБ биха управлявали отново с "Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), Дончев заяви:

„Със сигурност след всичко, което се случва това става все по-трудно. Всичко зависи от изборите. След думите на г-н Петков това е все по-трудно, но трябва да има стабилност“, подчерта Томислав Дончев.