Промени в МВР са необосновани в момента. Това заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите (СФС) в MВР Илия Кузманов след разговор с Димитър Главчев. "Спокойствието в МВР води до по-добра работа", добави Кузманов и призова за запазване на Калин Стоянов като министър. "
"В момента в МВР е спокойно. Искаме в МВР да има стабилност, а оставането на поста вътрешен министър на Калин Стоянов ще ни гарантира именно това", каза той пред репортери в старата сграда на Народното събрание, където се проведе срещата с Главчев.
Според Кузманов преди Стоянов да стане министър работата на синдикатите с политическото ръководство била "трудна, почти отсъстваща".
"Ако той евентуално бъде сменен и лицето, което го е сменило, се държи по същия начин като предишните министри, реакция ще има, защото ние сме доведени вече до ръба и съставът не е готов да понесе подобни години", каза още синдикалният лидер.
По-рано днес и Бойко Борисов заяви, че министър Стоянов си е "свършил работата за Шенген и границата". Лидерът на ГЕРБ обаче подчерта, че няма да се меси в избора на министри.