Интрига се заформи изненадващо заради две стари визитни картички на лицето на бившия главен прокурор Иван Гешев – Тихомир Атанасов, в Бургас. Ден, след като Гешев бе в морския град и даде пресконференция за бъдещи инициативи на „Граждански блок“, бе разпространено опровержение от „Хемусмарк Про“ АД, подписано от Владимир Стоянов, засягащо Тихомир Атанасов и дали той има връзка с търговското дружество. Атанасов все още не е официален местен представител на формациите, чието създаване е инициирано от Гешев, но е неотлъчно до бившия държавен обвинител при посещенията му не само в Бургас, но и в цялата страна. Всъщност цялата драма започна заради поискани от присъстващи по време на срещата контакти на Атанасов.

В изненадваща позиция днес от мажоритарния акционер и представляващ „Хемусмарк Про" АД (бивше наименование „Кох-и-ноор Хемусмарк"АД – наследник на завод „Хемус", се казва, че Тихомир Атанасов не е ангажиран по никакъв начин и няма връзка с горепосоченото дружество , още по-малко заема длъжността „Изпълнителен директор" или „Президент" , както е записано на раздавани от него по време на срещата визитни картички. „На визитките неправомерно са посочени сайт, е-мейл за контакт, адреса на управление на дружеството (гр.Бургас, ул."Янко Комитов № 30) , от които би могло да се направи връзка , каквато не съществува. Използвам възможността да се разгранича и от бъдещи действия на г-н Атанасов , не желая името ми или името на представляваното от мен дружество да бъдат свързвани по какъвто и да било начин с политическите или граждански инициативи и действия на г-н Тихомир Атанасов, като предупреждавам , че ще търся съдебна отговорност , ако с думите или делата си накърни доброто име и имиджа на представляваното от мен и добре познато , както в България , така и в чужбина търговско дружество.“, се казва в опровержението.

„В „Хемус марк“ съм имал дял 33%, който вече е продаден. Присъстващи на срещата вчера ми поискаха телефона за контакт. Става дума за 1 или 2 стари визитки. Имах само тях в себе си, дадох ги, защото в тях е актуален личният ми телефон“, каза Тихомир Атанасов пред БургасИНФО. С разпространеното днес съобщение до медиите на фирмата, номерът на Атанасов вече стана публично достояние.