"Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на този вреден модел. Всички за България днес означава всички срещу сглобката! Защото освен че ще си играят на избори, трите съставки на тази сглобка се канят след изборите да ни залъгват с още от същото - преговори, надиграване, разпределяне на власт. Това е изгубено време за страната, в което ще продължават да делят българите на евроатлантици и русофили", написа във фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.
Той смята, че сглобката отново инженерства и ще се опита да направи така, че изборите за ЕП и за НС да не са в един и същи ден.
Дори най-простата сметка показва, че една вълна на избори струва между 90 и 100 милиона лв. Нужно ли е България да даде 200 милиона, просто защото астрологията например показвала така или пък защото някакви дребни партийни сметки сочат това!? Да даваме стотици милиони за политически еквилибристики означава да вземем тези пари от евентуалните великденски надбавки на пенсионерите или здравеопазването", пише още Каракачанов.
Цялата позиция на председателя на ВМРО:
Всички срещу сглобката – за национален суверенитет и излизане от кризата!
В неделя след дълго шикалкавене дамският преговорен екип на ГЕРБ обяви, че няма да има правителство и ще се върви към предсрочни избори. Това е най-правилното решение. Тази сглобка доказа, че не може да управлява страната и е заложник на външни интереси. ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС - в лицето на правителството Денков-Габриел - не се справиха с нито един проблем и за всички е повече от ясно, че не те, а външни фактори – по-точно едно посолство -управляваха България. Подписаха унизително споразумение с Австрия, с което вместо Шенген, България пое ангажимент да приема нелегални имигранти, унищожиха енергетиката, приемайки да спрем въгледобива и да затворим топлоцентралите, спряха проекта „Белене“ и продават за жълти стотинки двата ядрени реактора, докараха инфлация и високи цени, а сега искат да вдигат данъците и ДДС.
Явно е обаче желанието на част от сглобката отново да инженерства и изборите за Европейски парламент да не са в една дата с изборите за парламент. Време е да спрат игричките на гърба на българите от страна на самовлюбените сглобкаджии и след като се отива на избори, изборите да бъдат в една дата. Дори най-простата сметка показва, че една вълна на избори струва между 90 и 100 милиона лв. Нужно ли е България да даде 200 милиона, просто защото астрологията например показвала така или пък защото някакви дребни партийни сметки сочат това!? Да даваме стотици милиони за политически еквилибристики означава да вземем тези пари от евентуалните великденски надбавки на пенсионерите или здравеопазването, например.
Мисля, че е време всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на този вреден модел. Всички за България днес означава всички срещу сглобката! Защото освен че ще си играят на избори, трите съставки на тази сглобка се канят след изборите да ни залъгват с още от същото - преговори, надиграване, разпределяне на власт. Това е изгубено време за страната, в което ще продължават да делят българите на евроатлантици и русофили.
България няма нужда от такова разделение. България има нужда от ясно посочване на националния интерес - български и никакъв друг. Обединението в името на България днес започва от следните прости принципи:
1. Национален суверенитет и поставяне на българския интерес над всякакви идеологически клишета и чужда воля.
2. Инвестиране в национална енергийна независимост. Не на вредната Зелена сделка!
3. Не на миграцията в страната ни. България не бива да се превръща в гетото на Европа!
4. Насърчаване на българския бизнес и икономика, а не вдигане на данъци и ДДС.
5. Противодействие срещу въвличането на България в чужди войни!
Красимир Каракачанов,
Председател на ВМРО