Не съм оптимист, че ще излязат имена на политици и магистрати . Съдия Цариградска би трябвало незабавно да сезира МВР и прокуратурата, ако някой я заплашва. Няма какво да го крие, вече се знае кое лице стои зад заплахата. Всичко трябва да бъде извадено на масата, и то по реда, по който ни насочва законът. Става въпрос за разчистване на сметки вътре в съдебната власт. Мръсна работа се е вършила в рамките на спецправосъдието. Това каза бившият вътрешен министър Михаил Миков в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според него е важно парламентарната комисия за Нотариуса да вземе решение за законодателни действия.

"Възможността след две години за най-тежки престъпления и една за по-леки обвиненият да поиска разглеждане на делото в съда, беше премахвана и връщана. Комисията може да задоволи любопитството относно вече оповестени казуси в медиите, както и да създаде сеир за гражданите. Много по-полезно обаче би било, ако НС приеме промени в НПК. Как около 2000 прокурори и разследващи полицаи не могат да съберат доказателства след повдигане на обвинение на заподозряното лице? Така делото е държано във въздуха", коментира той.

По думите му подмяната на отговори с дискусии в парламентарна комисия ще създаде впечатлението, че политиците искат да прикрият поредица от афери.

"Всички факти, с които да се стигне до краен резултат, би трябвало да преминат през наказателния процес. Не е работа на парламента да се занимава с разкриване на престъпления и разпит на свидетели. Не съм оптимист, че ще излязат имена на политици и магистрати. Този казус може да се превърне в индулгенция за определени лица, а с други, станали неудобни - да се разчистват сметки", смята Миков.