Най-добре е правителството да се „разглоби“. Вече втора седмица ни занимават с второстепенния въпрос за поста на външния министър. Не се говори за политики. Това че Мария Габриел е била комисар, а Николай Денков - премиер, не ги прави добри външни министри. Не би трябвало външният министър да съчетава функциите си с тези на премиер. Това каза заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов“.

„Толкова жалко управленско мнозинство не сме имали“, каза той.

Зам.-председателят на БСП не смята, че смъртта на Алексей Навални ще се отрази на вътрешнополитическите процеси в Русия. Вигенин коментира призива на бившия депутат от Държавната дума Генадий Гудков България да не признава резултатите от изборите за президент в Русия. „Не мисля, че Москва или Путин очакват страната ни да признае изборите“, каза Вигенин.

Той не смята, че страната ни е ключов съюзник на НАТО. По негови думи на България се гледа като на „територия, на която може да бъдат разположени военни сили“.

Гостът коментира и предстоящите избори в САЩ. Вигенин е на мнение, че при евентуален втори мандат на Тръмп ще има известно изолиране на страната от процесите в Европа. Политикът посочи, че е привърженик на такава политика.

Заместник-председателят на БСП каза още, че в края на април ще има платформа за предстоящите избори за европарламента.

По темата за раздорите в социалистическата партия Вигенин каза, че не трябва всички нейни съветници в СОС да бъдат изключени.