Ротационният премиер Николай Денков е помолил Бойко Борисов за среща след критиките, които лидерът на ГЕРБ отправи за харчовете на правителството и лошата работа на част от министрите. Премиерът ми е писал да се видим, каза Борисов и припомни, че забележките му за подготвяната визита в САЩ с правителствения Еърбъс начело с Денков са свързани с факта, че част от състава на делегацията се е върнала от САЩ преди дни. Има разточителство с летенето на самолети - министрите, които прочетох, че ще ходят, бяха всичките до един там преди 2 седмици, каза Борисов.
“Единственото, което предупреждавам колегите, е да не си приписват това, което парламентът е свършил - и с ядрените реактори и гориво, с оръжейната подкрепа за Украйна, конституционната и правосъдната реформа. Всичко, което направи парламентът, се надявам да го чуем публично при посещението в Щатите. Премиер и президент трябва да отидат при президента на САЩ или при държавния секретар”, заяви лидерът на ГЕРБ.
“Аз предложих да се срещнем с Борисов. Отдавна не сме имали среща и е добре да започнем да си говорим директно, а не през медиите. Теми има за обсъждане - как вървят разговорите за ротацията, оценка на министрите. Бих могъл да му разкажа как е минал Европейският съвет”, каза пред медиите Денков.
“Уверявам Ви, че няма да отида на пътуване, което не си струва, по отношение на съдържание на разговорите. Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като такъв. Отивам в САЩ да представя приоритетите и резултатите от управлението на България”, добави още той в обясненията си на въпроси на “Възраждане” в пленарна зала.
“Подкрепям г-н Борисов. Ротацията не е на всяка цена”, съгласи се Денков с лидера на ГЕРБ. По-рано Борисов заяви: “Ротацията не е на всяка цена. Мандатът естествено ще е на ГЕРБ, нали не си представяте обратното? Има подписано споразумение и партията ни ще се придържа към него. Имам увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден чувам нови претенции”.
Денков пък каза, че все още няма яснота дали ще бъде министър след ротацията и все още не е ясен съставът на кабинета с премиер Мария Габриел. “Ще научите имената тогава, когато има съгласие за тях. Това включва и моята позиция, освен това, че ще бъда вицепремиер, каква друга позиция ще заема. Оценката на министрите ще става по отношение на изпълнението на тяхната програма”, каза Денков пред медиите.