Още веднъж призовавам всички бургазлии да направят неободимото да не се допускат такива деяния, които вредят на цялото общество, на всички, които ползват градския транспорт. Такава детска игра може да има опасни последици. Това заяви управителят на Бургасбус Петко Драгнев.

Припомняме, че на 13 декември момче счупи с камъни предното и страничното стъкла на автобус, пълен с хора.

„Шофьорът е запазил самообладание, а кондукторката по най-бързия начин е свалила пътниците и ги е насочила към следващ автобус. Неприятното е, че това се случва на място, където затормозява движението. Още два автобуса остават извън график и им се нарушава разписанието, като други пътници косвено са ощетени от тази детска постъпка. Призовавам и родителите и гражданите да проявят необходимата отговорност”, каза Драгнев. Неговият призив е и към други водачи на автомобили и към пешеходци, които пък често рязко преминават пред автобусите на градския трансппорт.

Стойността на страничното стъкло, което трябва да бъде сменено, е 1300 лв., като след монтажа цифрата нараства. Тези пари ще са сметка на бургазлии. За щастие при опасния инцидент няма пострадали пътници.

„Случката е станала след спирка „Сан Стефано”. Деца, които стоят встрани, излизат и почват да хвърлят камъни по автобуса заради което се чупи предното челно стъкло и страничното стъкло. Шофьорът не е загубил самообладание и е реагирал по най-бързия начин”, каза Красимир Павлов, пряк ръководител на шофьора.