Бургазлии категорично показаха подкрепата си за кмета Димитър Николов за пети мандат. Той спечели местните избори с огромна преднина пред опонентите си. Нито един от тях не успя да събере 10% от гласовете.

„Благодаря на всички бургазлии, които излязоха и гласуваха на този вот. Благодаря на тези, които ме подкрепиха, на моите симпатизанти, на хората, които застанаха зад моите идеи. Разбира се и на тези, които не гласуваха за мен, но подкрепиха останалите кандидати”, заяви Николов минути, след като излязаха данните от паралелното преброяване. Цифрите от екзит половете към този час сочат 55,9% в подкрепа за него и над 44% за листата с общински съветници на ГЕРБ. Николов дойде пред Общината заедно с водача на листата Севдалина Турманова, за да отговорят на първите въпроси от журналисти в изборната нощ.

Относно ниската избирателна активност, той коментира, че на първо място тя се дължи на политическата нестабилност в страната и на липсата на истински сблъсък на идеи.

„Съжалявам, че нямаше истински сблъсък на концепции и идеи и може би заради това Бургас е част от тази ниска избирателна активност. Знаете, аз винаги давам голям толеранс от време на моите опоненти да развият своите програми как ще направят Бургас много по-успешен, но нямаше конкурентни интересни идеи. Макар че за всичко положително, което чух по време на кампанията, бих ги поканил в моя екип. Разбира се без тези, които се занимаваха с черен PR и негативни коментари”, заяви Николов.

Той беше категоричен за новия си мандат: „Със сигурност ще работя много по-здраво”.

Какво още каза Димитър Минути минути след обявяване на резултатите, вижте във видеото.