Младоженци от великотърновското село Къпиново оставиха гостите си и отидоха с празничните си облекла в избирателната секция, за да упражнят правото си на глас, предаде Нова тв.

Стела и Мирослав Бакалови избрали точно днешния ден за сватбата си, тъй като връзката им започнала на тази дата точно преди 9 години. В присъствието на кумовете си Иван и Силвия, съпрузите направиха първата си семейна фотосесия пред паметника на Асеневци във Велико Търново, а младоженецът Мирослав Бакалов обясни, че няма как да пренебрегнат такъв важен момент като гласуването.

„Моментът, в който сме, не е по-маловажен. Важно е да се направи изборът за по-добро бъдеще – и в града, и в селата“, каза той.

Двамата са гласували в село Къпиново. Желанието им е селото да се развива все по-добре, защото е важно децата да растат спокойно, да са сред природата, да имат истинско детство – не пред компютъра. „Избрали сме село, което е близко до града, защото градът е важен за образованието, за развитието“, каза Мирослав. Предложението към Стела той е направил на пътя пред общината навръх Нова година.

Рано сутринта пък до урните във Видин стигна без чужда помощ Марин Йончев, който след два дни ще отпразнува своя 99-и рожден ден.

„Нашето време си отиде, но въпреки това съм тук. Дошъл съм пеш. Не съм пропускал избори, откакто съществуват“, каза столетникът.

Той е гласувал и три пъти с машини, но не срещна затруднения и с хартиената бюлетина, тъй като: „Преди два месеца си направих операция на очите. Сега съм даже без очила. Виждам като момче“.