Представителите на „Български възход“ в Бургас поведоха шествие по централните улици на града в подкрепа на традиционните български ценности. Зад надписа „Традиция и бъдеще – ръка за ръка!“ застанаха кандидатът за кмет на Бургас Стоян Грозев, вторият в листата Манол Тодоров, кандидати за общински съветници и кметове на общини от региона, граждани. Демонстрацията беше съпровождана от тъпани и гайди.

Шествието е логичното продължение на ценностите, които изповядва „Български възход“ и на хората, които представляват партията в Бургас. То се прави с цел да изразим нашата подкрепа за запазване на българските ценности и традиции. Не само семейството като основна градивна част на нашето общество, но и като фолклор и др. Много малко хора осъзнават, че всъщност нашите традиции са в основата на нациоаналната сигурност. Губейки тях, ние губим част от нашата национална сигурност, защото те в основата на съхраняването на обществото ни през вековете“, каза кандидатът за кмет на Бургас Стоян Грозев.

Това не е политическо, не е пропагандно или кампанийно събитие. Ние още през юни месец ходихме в София на подобно шествие, което беше в подкрепа на традиционното българско семейство. Нашето събитие, което организираме днес, е по-широко обхватно. Говорим за традиционни български ценности, за възобновяване на любовта на децата към българското село, да знаят откъде идва нашата храна. Естествено – да дадем ясен сигнал, че първо ние като личности, като хора, които представляваме „Български възход“ в Бургас, винаги ще бъдем в подкрепа на традиционното българско семейство, защото то е нашата крепост. Личната ми позиция е, че то се състои от мъж, жена и деца“, добави вторият в листата Манол Тодоров.

Наистина целта ни е да върнем традициите на хората, да се върнат семейните ценности защото това е важно. Това е начинът да създадем по-добро бъдеще на нашите деца, внуци и е нещо, което трябва да се случва все по-често. Защото забравихме откъде сме тръгнали, забравихме селата. Едно общество без ценности, без традиции, се погубва. Забързани във времето, това е голяма грешка. Затова трябва да бъдем все по-обединени и по-бдителни затова какво се случва край нас и как да бъдем по-добри.“, каза кандидатът за кмет на Средец Гошо Атанасов, който също се включи в инициативата.

Шествието започна от площад „Тройката“, премина през централните улици „Александровска“ „Богориди“, а крайната му точка бе културен център „Морско казино“.