Влак, превозващ стотици евродепутати и служители на Европейския парламент, се озова в "Дисниленд" в понеделник, след грешен завой по пътя за Страсбург, съобщава Politico.

Всеки месец Европарламентa наема влакове изключително за нуждите на законодателите и на своите служители, за да ги придвижи между двете си седалища в Брюксел и Страсбург, в източна Франция.

Това е ежемесечен смут, който е залегнал в договорите на Евросъюза и е яростно защитаван от Франция, но често се бива осмиван като пътуващ цирк, в който анимационният герой Гуфи би се гордял да участва, коментира изданието.

След като потеглил от гарата на летище "Шарл де Гол", влакът се насочил към Марн-ла-Вале, на 32 км източно от Париж, където се намира "Дисниленд".

„Екип Дисниленд“, написа холандският евродепутат Самира Рафаела под снимка, която публикува в социалната мрежа X. На нея тя е във вагон-бюфета на композицията заедно с колегата си Мохамед Шахим, който в това време пие лимонада.

„За съжаление не можахме да слезем“, изрази съжаление служител на ЕП, уточнявайки, че е успял само да зърне върха на
увеселителното влакче парка "Спейс маунтин" по време на краткото спиране.

"Тук е пълен смях заради лудата ситуация", коментира парламентарен сътрудник.

Друг парламентарен помощник във влака, Еманюел Фулон, се пошегува, че сега парламентът трябва да приеме крилатата фраза на Дисни: „Където мечтите се сбъдват“.