Кандидатът за кмет на община Несебър Иван Дашев откри предизборната си кампания със стилна церемония в х-л „Мираж“ в морския град. Пред погледите на над 200 приятели, Дашев сподели защо се включва в битката за кметския пост и представи своя пъстър екип от експерти от различни области, с които ще опита да върне един от най-старите градове в Европа към славните му години.

„Живеем в най-красивото място с уникална природа и климат, с хилядолетна история. Помним годините, когато да живееш в Несебър беше привилегия. Никой не си тръгваше, а хиляди искаха да станат част от нашата общност. За съжаление, днес масово изпращаме децата си далеч, броим все по-късите сезони и поглеждаме към близките градове с активна икономика. Това трябва да се промени! Време е!“, каза Иван Дашев в речта си.

След пауза от аплодисменти, кандидатът за кмет добави, че той и екипът му са си поставили високи цели, които обаче в никакъв случай не са неизпълними.

„Като община имаме да наваксваме във всяко едно отношение. За проблемите имаме ясни, конкретни решения. Не е толкова трудно, нито невъзможно, да вдигнем стандарта на живот във всяко едно населено място. За мен и моя екип не е имало и няма да има втора категория градове и села затова в листата съм поканил мотивирани хора от цялата община. Имаме ясна и конкретна програма, която ще изпълняваме от ден първи. Имаме обща цел – Хоризонт за Несебър“, добави емоционално Дашев.

Той представи и пълна листа от 21 кандидати за общински съветници, с които е убеден в успеха на Несебър. Дашев сподели и петте основни приоритета в неговата и на екипа му визия за Несебър, а именно:

- Удължаване на туристическия сезон и икономическо развитие на региона, чрез инвестиране в реална реклама, с която светът да види и оцени Несебър. „Имам визия и конкретен план за действия за всяко едно населено място от Равда до Обзор. Има как да си върнем туристите и чувствително да удължим сезона“, заяви Дашев.

- Генерална промяна в социалните услуги и здравеопазването, което в момента е в критично състояние. „С екипа ми водим разговори с големите здравни заведения в Бургас за отварянето на кабинети със специалисти при нас. Нужна е и генерална промяна в социалните услуги, с акцент и подкрепа за най- уязвимите, болните и възрастните хора във всяко едно населено място“, сподели Дашев.

- Подобряване на инфраструктурата и градската среда. „Ще вложим средства и усилия в публичната инфраструктура и обществения транспорт, за да подобрим мобилността и удобството на живеещите и посещаващите региона“.

- Образованието и спортът са другият основен елемент, който е заложен в програмата на Иван Дашев и неговият експертен екип. „Децата и младите хора са основен приоритет. Ще създадем достатъчно добра среда за тях за да останат да учат и работят тук“, категоричен е Дашев.

- Накрая, но в никакъв случай на последно място е Наследство и култура на Несебър, които отличават града от всеки друг в страната.

Може да гласувате за Иван Дашев за кмет на община Несебър с №5 в бюлетината!