„Продължаваме промяната“ започна подготовката си за местните избори в Бургас с медиен хаос. Формацията днес трябваше се събра на местно ниво, като по първоначална информация първо събитието трябваше да е във Флора-та, а по-късно в залата на хотел „България“. На въпросното събрание е нямало как да се разисква кой ще е кандидат за кмет, защото все още не се знае дали ПП и ДБ ще се явявят заедно на изробите. Възможно е двамата сегашни депутати – Константин Бачийски и Димитър Найденов да се изправят един срещу друг.

След форума днес в пощите на медиите се получиха любопитни прессъобщения.

Първото гласи:

„Общото събрание на „Продължаваме Промяната“ – Бургас реши кои ще са кандидатите за общински съветници

Тайно гласуване във вътрешни избори подреди листата с кандидати за общински съветници на „Продължаваме Промяната“ в Бургас по време на Общото събрание на партията.

Имащите право на глас посочиха не само кои са техните избраници, но и позициите им в листата.

Изборът беше проведен чрез онлайн платформа, разработена специално за случая.

Всеки един от номинираните разполагаше с възможност да запознае предварително членовете на Общото събрание със своите обществени каузи, предложения и приоритети, които е защитавал до момента или ще защитава в бъдещия Общински съвет. Личните „кампании“ продължиха близо месец.

Според областния координатор на „Продължаваме Промяната“ Даниел Михалев силата на листата се състои в това, че в нея няма пожизнени политици, а граждани, които са се обединили около смели идеи за бъдещето на Бургас. Всеки един от кандидатите е успешен професионалист в своята сфера и ще носи добавена стойност на Общинския съвет.

Листата ще бъде представена пред централното ръководство на „Продължаваме Промяната“. В нея ще бъдат интегрирани и кандидати на коалиционните партньори, както и от гражданската квота.

Вече е ясно, че на 29 октомври с имената си пред бургазлии ще застанат Мартин Кръстев, Дилян Георгиев, Дончо Златев, Красимир Калудов, Гергана Начева-Лазарова, Асен Пенев, Станислав Иванов, Петър Петров, Димена Калоянова, Христо Симеонов, Росен Топкаров, Мартин Хлебаров, Бисер Русимов, Марин Георгиев, Диан Дунев, Тодор Терзиев, Живко Стоянов, Мирослав Йорданов, Ивайло Данчев, Стоян Андонов.“.

Във второто се казва:

Преди около час е изпратено фалшиво прессъобщение от злонамерен член за провело се днес общо събрание от общинската структура "Промени Бургас".

Моля да не публикувате прессъобщението, тъй като е НЕВЯРНО.

Номинациите за общински съветници продължават до 15.08.2023 г. и тепърва след това предстоят разговори в Националните органи на партията за подкрепа и листи. Събранието днес беше единствено за предварително гласуване.

В този смисъл, написаното в съобщението е НАПЪЛНО НЕВЯРНО и не съответства на истината.