В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Вежди Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание.

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат.

Припомняме, че от ГЕРБ- СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение.

Пред NOVA той заяви, че след края на месец август ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента. За да се запази уговорката за разпределение на председателските места в комисиите, от ГЕРБ отново трябва да номинират кандидат.

Позицията на „Възраждане” за скандала дойде едва днес. Те посочват, че сме станали свидетели на „лицемерие” от така наречената демократична общност, но никой не е обърнал внимание на одобрителната усмивка и дружеския смях на Никола Минчев. От БСП определиха като „недопустими” думите на Рашидов, а ДПС и ИТН не коментираха темата.

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.