Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е бил уведомен за прекратяването на досъдебното производство, свързано със снимките на чекмеджета с евробанкноти и златни кюлчета, за които се твърди, че са от спалнята му от времето, когато беше премиер.

Това заявиха от ГЕРБ в отговор на въпрос на БГНЕС.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев съобщи, че от медиите е научил за прекратеното производство, тъй като към датата на прекратяването му - на 10 май тази година, той е бил в командировка в САЩ и функциите на главен прокурор е изпълнявал неговият заместник Борислав Сарафов.


Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че няма никакво отношение към прекратяването на производството за снимките с пачки и кюлчета от спалнята на Бойко Борисов в резиденция "Бояна".

Има публикувани четири страници от самото постановление. Те обаче явно са доста повече, ако се съди по това, че последната е с номер 33. На нея е посочено, че постановлението се прекратява въз основа на това, че деянието, което е било предмет на разследването, не представлява престъпление.