Vivacom стартира 5G HOME INTERNET - най-новата услуга в портфолиото си, предоставяща покритие на българските домакинства с 5G високоскоростен и стабилен интернет за дома, на места без оптична свързаност. Уникалното предимство на новата услуга е комбинирането й с иновативната ТВ платформа EON, в резултат на което клиентите на Vivacom вече могат да гледат EON с високо качество навсякъде.

Това е възможно благодарение на 5G мрежата на Vivacom – най-голямата в страната и разнообразието на ТВ пакетите EON - LIGHT, FULL и PREMIUM. Чрез комбинацията от високоскоростния 5G HOME INTERNET и ексклузивната телевизия EON, клиентите ще получат невероятно мултимедийно изживяване в Ultra HD качество, възможност за връщане на съдържание 7 дни назад, видеотека с повече от 15 000 заглавия, уникална възможност за създаване на детски профили, спортен режим и много други, дори и в райони без достъп до фиксираната мрежа на Vivacom.

5G HOME INTERNET осигурява още много възможности, сред които са свързване на повече устройства едновременно, бързо изтегляне на файлове, по-стабилна връзка за стрийминг и гейминг, гледане на разнообразно съдържаниe в ултра HD резолюция.

Услугата се инсталира изключително бързо и лесно, без допълнително окабеляване, като за целта е необходим единствено 5G рутер, който Vivacom предоставя на клиентите си. Рутерът е последно поколение с WiFi 6 технология, която осигурява още по-добро изживяване в дома. С пакетите EON Vivacom предоставя безплатен EON приемник, EON Smart TV App, достъп до мобилното приложение на EON и безплатния 5G HOME INTERNET рутер. Със старта на услугата телекомът прави специално предложение за новите си клиенти - 1 лев на месец за първите до 3 месеца.

Иновативният 5G HOME INTERNET е идеалното попълнение в продуктовото ни портфолио. Той е перфектното решение за всеки, който има нужда от неограничен високоскоростен интернет за дома и висококачествена телевизия дори в райони, в които няма изградена оптична мрежа. С новата услуга клиентите ни могат да гледат EON в перфектно качество, да разчитат на супер бърз интернет за работа или забавление и да не се притесняват за скоростта в същото време. И всичко това е възможно, благодарение на 5G мрежата на Vivacom, която вече покрива близо 80% от населението в страната“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.