„Като премиер никога не съм делил общините по партийна принадлежност. Правителствата, които ръководех, помагаха еднакво на всички."

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с кмета на Разград Денчо Бояджиев.

“Джипката” не хвърляше пари на вятъра, а помагаше на регионите да се развиват и хората в тях да живеят по-добре“, написа бившият премиер във фейсбук.

"На тези избори трябва да подкрепите ГЕРБ не за друго, а защото сме загубили главния смисъл на държавата – институциите. Ние нямаме един авторитет в държавата, не вярваме на институциите. Това е разпад", заяви по-късно Борисов пред симпатизанти в Общинския културен център в областния център.

„От първия ден им казваме, че крадат по един лев от джоба на хората и животът го доказа. Инфлацията скочи двойно. Те умишлено създадоха тази инфлация. При нас беше нула“, подчерта той.

„Сега, уж са вдигнали пенсиите, а те не ви стигат. От какво поскъпнаха дървата? Гората стана по-скъпа ли? Напротив – изнасяме, но те сложиха надценка. Кое наложи в България да стане толкова скъпо? Всичко произвеждаме. Виновно е лошото управление“.

„Никаква война не ни е виновна. Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата. Дупката е вече към 10 млрд. лева. Ще понесем тези пасиви. Истински се надявам да върнем България отново в пътя“, отбеляза той.

„Доказахме етническата толерантност в смесените райони. Истински ме заболя, че не е изографисана църквата. Когато си тръгвахме, оставихме пари да се оправи джамията. Нито подът е пипан, не е мръднало. Щяхме да сме завършили вече“, каза Борисов.

„Съединението прави силата и ние ако не се обединим, нищо добро не ни чака. Този път гласуваме за себе си. Толкова е трудно, но само вие можете да ни извадите от кризата. Ако сме първи, не може да се шикалкави, ще направим правителство. Смисълът на парламентарните избори е да се състави правителство. Над милиард досега сме дали за избори, за да си чешем егото. Силата на една нация е всички етноси да работят заедно“, подчерта той.

„Царят е рядък подарък за България. Него царедворците му го свалиха. Ако НДСВ бяха направили коалиция със СДС, знаете ли къде щяхме да бъдем сега? Царедворците му сложиха пръчка. Трябва да има стабилни лидери, които да мислят за доброто на държавата“, заяви лидерът на ГЕРБ.