Мисля си как войната в Украйна срути за няколко месеца тежките декори на нашия политически театър. Представяте ли си още колко години ”борба с корупцията”, “евроатлантизъм”, “независимост и суверенитет” ни очакваха - докато изчезнем от картата на света, а всички клептомани са се изнесли в Дубай?

Грозната истина е, че сме станали Хъб за пране на източни мръсни пари, логистика на наркотрафика и база за политически диверсии на Балканите, а може би не само.


Сега “Магнитски” помага и най-заслепените поне да имат едно наум. Макар че за тези, които лайкват постовете на Волгин - като този каква чест било вече да си в списъка “Магнитски” - спасение няма и остава само да се молим за тях.


Вижте снимките на Зеленски с Радев и със Сана Марин (премиерката на Финландия) - те също казват всичко за Интересите и Ценностите, Мрака и Светлината, Миналото и Бъдещето.


Вижте и смута в ГЕРБ - реакция в класиката “шефе, и аз се праа на луд, ама вие…”. Апропо, вероятно “Магнитски” ще бъде ключа и към съставяне на правителство на ПП-ДБ с подкрепата на …ГЕРБ.


Иначе - в следващия списък…


На този фон, излезе изследване, че в цялата ни модерна история от Възраждането насам, българите са заделяли като един беден народ около 40-45% от доходите си за храна. Това за първи път се е променило около влизането ни в ЕС, когато българите започват да забогатяват.


Но са си избрали президент, който да блокира Европа, която иска да ни цивилизова. А едни негови поддръжници - идиоти обикалят студиата и улиците да събират подписи да ни защитават от Европа. За да получат лайк, пардон копейка от Путин.