ГЕРБ е получила нито стотинка от Васил Божков. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов на среща на актива в Стара Загора. “Ако някъде някой е получавал - да си носи отговорност”, заяви той. “Аз и партията не сме получили стотинка”, категоричен бе Борисов, цитиран от Нова тв.

Той разграничи партията от Владислав Горанов, за когото стана ясно в петък, че е санкциониран от САЩ и Великобритания по закона “Магнитски”. “Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние до толкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - органите да разследват”, коментира Борисов.

"Съжалявам за децата на Горанов, защото ние, големите, можем да понесем всичко, но децата - те не могат. Надявам се Горанов да докаже, че е невинен, и аз съм убеден в неговата невинност", допълни лидерът на ГЕРБ.

На изборите на 2 април ГЕРБ ще е първа политическа сила, категоричен е Борисов, “защото хората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ. Нека ни сравняват”.