"Днес в изказването на президента Радев той опроверга още една лъжа на Кирил Петков и Асен Василев, а по нея залиташе и г-жа Нинова - че ние с Радев действаме в синхрон. Когато направят нещо добро ние им казваме, че е добро, не мога да си кривя душата. Стегнаха се, работят активно по миграцията. Направиха контактите с Турция и ЕС. Един лев по-евтин бензин, само това да сме направили с отстраняването на "Промяната" от управлението. Един лев на всеки литър, това са месеци наред. Само това да сме свършили е голям успех за всички". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Златоград.

Те управляваха "Да България", ПП и БСП заедно. Сега не мога да разбера от една покана какви изводи се правят. Когато БСП е в управление с тях за Асен Василев няма проблем, за Христо Иванов няма проблем. Но ако е в друг вид управление, вече е лошо. А аз съм отишъл да кажа "добър ден" и да изразя уважение. Със сигурност ще има пети предсрочни избори, ще похарчим още 80 милиона за пети пореден път и ще произведем приблизително същия резултат, коментира той.

Сутринта гледам един билборд на някакво момче и надпис "Спаси София". Хубаво си го написал, но ние трябва да се спасим от теб. Той щял да ни спаси, от кое? Да направиш като при Софиянски, едва я отървахме от такива акто този младеж, който изведнъж се закичил с надпис "спаси". Ами, спаси я тогава. След още една година ще трябва да ви спасяваме от "спасителите". Те мислят, че е лесно. От „Промяната“ успяхме да ви спасим, сега да видим как ще ви отървем от „Спасителите“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели ангажимента да има реформа на съдебната система”, уточни той.

По време на събитието коментар направи и бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Време е шарлатаните на Радев да се омитат от политическата сцена", смята тя.

Караянчева коментира и отчета на служебния премиер Гълъб Донев и неговите думи за застоя в България. Според нея държавата е спряла да се развива след управлението на Бойко Борисов.„Всички си спомнят какви бяха цените на горивата и храната. А сега всичко отиде до тавана през последните седем месеца“, добави Караянчева.

Тя отправи критики и към лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев. „За да управляваш една държава, трябва да познаваш законите, а те потъпкаха Конституцията“, подчерта Караянчева. По думите й президентът Румен Радев се е отрекъл от Петков и Василев.