Случаят ”Семерджиев” ще приключи до края на годината. Има дисциплинарни производства, всеки момент ще приключат. Не мога да преброя всички свързани със случая. Над 40 бяха проверявани. Ще има много наказани. Има случаи на околовръстното, с гранични полицаи на висши постове. Има уволнени директори. Бездействието им доведе да уволнението им. Това заяви министър Иван Демерджиев.

Полицията намира сили да изправя пред закона и пред прокуратурата свои служители. Проверихме над 9000 служители за употреба на наркотици. Установихме около 20 такива. Дано и другите институции направят това, допълни той пред bTV.

Някои играчи от престъпните среди са повярвали, че стоят над закона. Че държавата няма сили да ги накаже. Но ситуацията е променена и ще ги накажем. Не говорим за мащаби на организирана престъпност от преди години. А за недосегаеми в определени региони. Те не са мощни като състав, като начин на действие, както някога, обясни министърът.

На тази престъпност не може да отговори само МВР. Има дело, по което нищо не се случва. Става въпрос за две големи престъпни групи. Делата си стоят. Тези групи вярват , че са недосегаеми. Стават все по-нагли. Сега, когато се върнаха делата и настъпва реализацията, тези хора няма да са уверени. И ефектът от спецправосъдието е този. Ние днес берем плодовете от бездействието на спецправосъдието, смята Демерджиев.