Заплаха за искане на оставка получи Вежди Рашидов в началото на днешното заседание на парламента. Отправи му я депутатът от "Продължаваме промяната" Иво Атанасов. А повод стана назначаването на Стефана Караславова за главен секретар на Народното събрание.

Имам възражения по начина, по който управлявате администрацията на НС. След Кърджалийското чудо си мислех, че няма повече накъде към дъното, заяви Иво Атанасов.

Преди ден видях представители на "Боец" през кабинета ви, не искахте да ги приемете. Носеха ви листче и папка с документи за Стефания Караславова. Помолиха ме да ви предам папката, продължи депутатът от ПП.

Атанасов обясни, че има три одиторски доклада за законно нарушение от страна на лицето Стефания Караславова. По думите му в тези одиторски доклади се касае за сключване на договори с Велинград, с ремонта на Партийния дом, за разпределяне да ДМС по 20 хил. лв. на месец, които Караславова е получила. „И единственият критерий е било героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ“, подчерта той.

„Преди един ден видях или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя да изпълнява вашите административни действия, или да продължавате с калинките на ГЕРБ, със схемите на злоупотреби, това са двата варианта, господин председател“, обърна се народният представител към Рашидов.

Според Атанасов, ако председателя на парламента е запознат с досието на тази жена и я назначил, това говори за него като за лош администратор. „Ако не сте запознати, това означава, че Деси Атанасова се е развихрила в администрацията“, каза още той.