Ние от ДБ все още не сме решили, дали ако има кабинет, ние бихме участвали само с подкрепа или и със свои министри. Ние сме по-скоро за експертен кабинет, а Нинова иска политически кабинет. Така че предстои да рещим в зависимост от конфигурацията на кабинета. Това заяви Атанас Атанасов пред bTV.

Той кочентира и избора на шеф на КПКОНПИ. Ние сме абсолютно категорични от ДБ, че председателят на КПКОМПИ не може да е свързан по никакъв начин с Държавна сигурност. Ние ще подкрепим Бойко Рашков, но първо трябва да се провери и ако той е от ДС, няма какво да говорим. Абсолютно категорични сме и няма да отстъпим от становището си, че не може да се избират хора на ДС.

Кой е лидерът на ГЕРБ? Бойко Борисов. Човек, който е завършил школата в Симеоново. Онази специална школа, която беше част от репресивния апарат на комунистическия режим. След 89 година в рапорта му за напускане на МВР беше написал като основание за освобождаване, тъй като иска да запази членството си в БКП. И сега от ГЕРБ ще ни държат на нас сметка, посочи той.