"Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките на този парламент, тъй като си даваме сметка, че най-важното в момента е да има и работещ парламент". Това заяви в "Панорама" по БНТ бившият председател на НС Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

На въпрос дали е готов да управлява, ако ПП го излъчат за премиер, Минчев отговори: "Това би било решение на Продължаваме промяната". Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност."

Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия манадат. Ако го връчи на ДПС или "Възраждане", очевидно вървим натам. С някоя от другите политически групи, шансът да се започнат разговори са съставяне на кабинет е налице", коментира Никола Минчев.

На въпрос възможни ли са разговори с "Има такъв народ", ако те получат третия мандат, Минчев уточни: "Ако го връчи на БСП или "Демократична България". Ако го връчи на ИТН, мисля, че разговори директно между ПП и ИТН са много лимитирани с оглед случилото се през последните месеци."

Важното за "Продължаваме промяната" не са министерските постове, а програмата, подчерта бившият председател на НС.

Още в рамките на първия мандат предвидихме една управленска програма за следващите 6 месеца, които са припознати от БСП и ДБ. Ако можем да се обедини около тази програма, тогава вече може да дойде разговорът и за конкретните постове. От ПП сме показали, че постовете не са важни за нас, Кирил Петков сам го показа, каза още Минчев.