Управлява ни правителство в оставка, което не е способно да се справя с кризите, а ги задълбочава. Според нас една от причините за липсата на адекватни решения е, че няколко фамилии управляват държавата като частната си или стартъп компания. Това написа в профила си във фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Ето какво още пише тя:

Днес приключиха консултациите с парламентарно представените партии в 47-то НС в президентската институция.
Заедно с колегите ми от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ - Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Делян Добрев и Кирил Ананиев бяхме при президента Радев и заявихме, че сме готови да участваме в разговорите за справяне с кризите в страната, но това не променя нашето становище, че не може да се сформира стабилно мнозинство и правителство в 47 - то НС.

Осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, през изминалите няколко месеца нашата парламентарна група предлагаше такива решения - предложението за компенсациите на бизнеса, мораториума за цената на електроенергията за битовите потребители и таван на цените на горивата, ръст на възнагражденията в сферата на сигурността, образованието, зравеопазването, културата, ръст на пенсиите, подкрепа за земеделските производители, подкрепихме и нулеви ставки за брашното и хляба.

Управлява ни правителство в оставка, което не е способно да се справя с кризите, а ги задълбочава. Според нас една от причините за липсата на адекватни решения е, че няколко фамилии управляват държавата като частната си или стартъп компания.

Единствената възможност, за да им се противопоставим е с мнозинство в парламента, което да спре шуробаджинащината и корупционно - парапетните модели на управление на държавата. На страната са нужни предсрочни парламентарни избори.