Български политици, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получават заплащане директно от руската държава, в размер на 4000 лева месечно. Такива данни имали службите ни. Това заяви началникът на кабинета в оставка - Лена Бориславова пред „Дарик“.

Запитана дали има и известни журналисти, тя не пожела да даде ясен отговор. По думите ѝ парите им се давали, за да формират обществено мнение в полза на удобните на Руската федерация тези.

Относно номинацията на Асен Василев за премиерския пост Бориславова каза, че се изисква голяма смелост и почтеност, за да вземеш такъв ход, като в същото време разкритикува желанието на „професионалните политици да останат на всяка цена“.

„Имаме принципа на четирите очи, където Кирил Петков и Асен Василев, рамо до рамо... Решават в каква посока да се продължи. Това бе обсъдено на едно много емоционално заседание на парламентарната ни група, което продължи над 4 часа. Всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност в името група от хора“, коментира Бориславова.

По думите ѝ Корнелия Нинова не е била фактор във взимането на това решение.

Бориславова коментира, че чужди интереси „маскирани като национален интерес“ са червена линия за „Продължаваме промяната“. Според нея не може Русия да ни обявява за неприятелска държава и да ни спира едностранно договорите.

Тя коментира това, че ПП не са отишли на консултации при президента, като прехвърли топката в неговото поле, като намекна, че той е нарушил конституцията като директно им е връчил мандат.

„Кой наруши Конституцията тук? За мен е въпрос с ясен отговор“, заяви Лена Бориславова.