Кирил Петков ме предложи за премиер, Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" даде одобрение". Това обяви пред БНТ кандидатът за премиер на "Продължаваме Промяната" Асен Василев.

Според него, все още не е ясно дали Петков остава министър, като всичко зависи от преговорите с останалите коалиционни партньори.

По неговите думи, хипотетичната бъдеща коалиция все още не е намерила нужните 121 депутата.

Василев каза, че не е говорил с лидера на "ИТН" Слави Трифонов и няма такова намерение.

"Нямам никакво намерение да говоря със Слави. Видя се, че имаме разминаване с партията му при възлагането на поръчки за големи суми на определени фирми при не особено редовен начин. Ние ще търсим депутати, които да застанат по съвест на страната на хората".

"Дали ще има избори, зависи от съвестта на няколко депутата, а не от решения взети извън парламента", каза още той.

"Мисля, че войната ще продължи още 4,5 години. Истината е, че това което се задава е че ни очаква продоволствена криза. Виждаме разполагане на 300 хил. войници е без аналог от Втората световна война. Ние влизаме в една много тежка ескалация и не виждам как това ще приключи следващите 6 месеца.

Не съм експерт в тази област, не виждам нищо нередно и смятам, че това решение е правилно - заяви той по повод изгонените 70 руски дипломати", посочи Василев.

По неговите думи, ескалацията е започнала от Русия а ние трябва да си защитим интересите.

"Когато е най-големия икономически подем в страната, по времето на руските бомбардировките през първата световна война, дипломатическите връзки са прекъснати, изтъкна Василев.

Цените на енергията за бизнеса са овладени, а на цените за бита - увеличението е 2,3 процента. Горива и бензин - ние за съжаление не произвеждаме. Цената на зърното в България е свързана с цената на зърното на международните пазари. Цените на зърното ще скочат през есента, вместо да отиде при най-нуждаещите се, ще отиде при най-богатите, т.е. в Китай. Европа е изправена пред потенциална емигрантска вълна от Африка", алармира Асен Василев.