Николай Събев отпада от проектокабинета на „Продължаваме промяната“ (ПП). Решението е взето след бурни дебати преди часове между ръководството на управляващата партия и представители на транспортния бизнес, пише „Банкеръ“.

Тъй като единственият поддръжник на транспортния министър в оставка Николай Събев досега беше премиерът Кирил Петков, може би отказът да бъде включен русенският бизнесмен в проектокабинета косвено означава, че кандидат за премиер на новата коалиция ще е Асен Василев. В транспортния бранш поне от 4-5 месеца се шушука, че Василев недолюбва мистър „Еконт“ и че е бил готов да го замени във всеки един момент.


На мястото на транспортен министър в бъдещата коалиция ще бъде включен Стоян Новаков – същият, който беше назначен за заместник на Николай Събев в началото на януари и по настояване на мистър „Еконт“ беше освободен скоропостижно от премиера Кирил Петков в средата на април. Стоян Новаков се смята за силна фигура на ПП във Варна, където се готви да води сериозна борба срещу някои проекти, набедени за корупционни схеми, като например проекта за удълбочаване на подходните канали към пристанище Варна Запад, в който потъват милиони, както и за ТЕЦ „Варна“, съсобственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.