ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленската формула. Българските граждани изразиха волята си по отношение на предишното статукво, което бе доминирано от ДПС и ГЕРБ. Те изпуснаха времето тази година да опитат да се променят да покажат разбиране за проблемите, които предишното статукво имаше и ние считаме, че те трябва да останат извън изпълнителната власт.

Това обяви в интервю за БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Все пак Иванов не излючи, че с ДПС и ГЕРБ може да се търси подкрепа по отделни предложения.

„Воденето на диалог и търсенето на подкрепа по отделни теми това са нормални практики за една демокрация, още повече, че минаваме към състояние, в което българският избирател не се очертава да дава гласовете на един голям играч. Влизаме в политически период, който се крепи върху средни по размер политически формации и коалиционната форма на управление се подразбира като формат“, каза Иванов. Според него е рано да се правят прогнози и трябва да се изчака да се види какво предложение ще направи „Продължаваме промяната“ за съставяне на нов кабинет.