Туристите в една от най-популярните плажни дестинации в света могат да получат много солена глоба, ако ги хванат да облекчават малката си нужда в морето.


Властите в град Виго в провинция Галисия заявиха, че всеки, който е заловен да върши „малката си нужда“ в морето или на плажа, ще получи глоба от 750 евро.

Градският съвет обяви уринирането на публично място за „дребно нарушение“ и „нарушаване на нормите за хигиена и санитарна безопасност“, съобщава „Дейли Мейл“.

Градските власти ще инсталират обществени тоалетни на плажовете по време на силния туристически сезон, които да са на разположение на всички плажуващи, които имат нужда от облекчение.

Местните власти, обаче, смятат да отидат и по-нататък и да не се ограничат само с глоби.

Преди новия летен сезон Испания наложи нови строги правила за туристите. Те могат да бъдат глобени, ако се разхождат по бански извън плажните зони. Глоби ще има и за изхвърляне на боклук на плажа, а също така е забранено паленето на барбекю на плажа и къпането в морето със сапун.

Актуалните забрани за облеклото в различните държави, които трябва да знаете преди почивката

Мярката, която със сигурност ще шокира много български туристи, е глобата за всички плажуващи, които се опитват да си запазят място на плажа с кърпа. Тя влиза в сила на 18 юли.