”Борисов явно се надбягва с Петков в опита да се подмаже на западните лидери”. Това гласи част от пост вв фейсбук на Красимир Каракачанов от ВМРО. От дни търся Борисов, за да се опитам да дам разумната гледна точка и този път. Но той се скри”, пише още той.

"На няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел. Човек, управлявал 11 години, не може да си позволява подобно подмазвачество. Борисов явно се надбягва с Петков в опита да се подмаже на западните лидери. Само така може да се коментира днешното му изказване. Че Петков се опитва да се хареса на брюкселските чиновници, е ясно, но днес стана окончателно ясно, че Борисов се страхува от тях. Той направо си говореше как Европа и Америка нещо искали и трябвало да дадем.


Но това не е нищо ново – на няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел. Един български политик не трябва да има началници нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Москва. Човек, управлявал 11 години, не може да си позволява подобно подмазвачество, смята почетният шеф на ВМРО.

Борисов днес тръгна и против собствените си депутати, които от дни говорят (и правилно), че България не бива да бърза. Предложението на Франция насочва към един двустранен протокол, който не е и подписан. Оптимизацията на този протокол е същностно важна и тя няма как да се случи от днес за утре. Предложението е на прав път, но са нужни поне още две неща: ясно подчертаване на новата, а не само на средновековната история. Защото именно от новата история почва езикът на омразата, пише още той.