Репликата на вицепремиера и финансов министър Асен Василев към опозицията - че „икономическата им философия е: "Да го ду*** бедните" е била плод на емоция. Това заяви той в специално интервю за NOVA.

„Извиних се за нея. Но помолих и ГЕРБ да се извинят за последните 12 години икономическа политика, която провеждоха. Тя е в ущърб на българските граждани”, каза Василев.

„Виждаме като реализирано, драматично увеличи разликата между бедните и богатите. Има абсолютно грешно разпределение на ресурсите”, смята Василев.

На въпрос дали може да стане премиер в евентуално следващо правителство с мандат на "Продължаваме Промяната", вицепремеирът заяви:

„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума за доброто на България”. Но призна, че не е готов да заеме този пост.

Относно очакванията му как ще се гласува на вота на недоверие, Василев каза: „Не мога да ви кажа в момента колко хора и как ще гласуват, това е на тяхната съвест”.

„В момента всеки депутат носи тежък кръст – дали ще хвърли цялата страна под автобуса”, коментира още той. По думите му „депутатите не са машини за гласуване” и не трябва да получават дистанционно „инструкции какво да правят”.