Все още няма имена за министри, които да поемат овакантените постове от подалите оставки министри от квотата на ИТН.

„В момента, в който съберем мнозинство, ще предложим новите министри“, обяви премиерът Кирил Петков.

Той увери, че решението кои ще са новините министри ще бъде взето коалиционно.

Самият той нямал намерение да оглави министерство.

Петков заяви, че няма да иска вот на доверие към правителството, а смяната на министрите ще е реалният вот на доверие за кабинета. Към момента имена не се обсъждат.

"Сигурен съм, че има хора с голям капацитет, които няма да искат 40% от проверката на ремонтите на пътища да става през някаква неясна комисия. Затова сме се хванали - действаме напред и вярвам, че ще съберем 121 депутати. Тогава веднага ще вкараме закона за КПКОНПИ да бъде одобрен, Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. За министрите- в момента, в който съберем мнозинство, ще се предложат министри", заяви Петков.

Премиерът коментира и скандала на границата.

„Учуден съм от Слави Трифонов колко пъти повтори, че едва ли не нямал нищо общо, само дето без да го питат влиза в оправдателен режим за границата. Съвпадна изцяло с това, че най-накрая държавата си върна контрола на границата, която се е движила от години от неясни за мен субекти“, каза той.

„В момента много хора от сивия сектор губят много средства и биха се радвали това правителство да го няма. В момента всички, които са крали досега, рано или късно ще минат през прокуратурата. Това е група, която се чуди как правителството да свърши всеки ден. Втората група от хора са свързани с газови печалби, които сега свършват. Тези хора също биха се радвали това правителство да го няма“, коментира Кирил Петков.