ИТН отново атакува премиера Кирил Петков, след декларацията на ПГ на ПП, в която от партията на министър-председателя обвиниха хората на Слави Трифонов, че са били против закона за противодействие на корупцията, с който се създава нов разследващ орган и са настоявали да имат свой човек с право на вето кой са бъде проверяван и кой не.

"Кирил Петков ни каза, че службите са на президента и иска свой разследващ орган по време на коалиционния съвет за промените в КПКОНПИ. ПП и Кирил Петков искат собствен Гешев, което е също толкова неморално, колкото това, което направиха ГЕРБ и ДПС. Малки фюрерчета", заяви Тошко Йорданов от ИТН.

"Кирил Петков искаше точно това - каза шефовете на ДАНС не са мои, а са на президента и на мен ми трябва разследващ орган и прокуратура“, обясни Йорданов.

Според Ива Митева корупцията е епидемия, но проекта на закона на ПП няма да успее да се пребори с нея.

"Единственото ново в този законопроект е, че са създадени две комисии. Преходните разпоредби са много лоши. Този закон е пример как не се прави законодателство“, коментира тя.

По думите й друга новост в законопроект е длъжността разследващ инспектор по примера на митническите служители.

"Тук просто един председател ще прави каквото си иска. Трябва да се работи професионално, да се огледат текстовете", категорична е Митева.