Възможно е да се повтори ситуацията от предходните избори и да бъде изправени пред нови. Но целта на проекта “Продължаваме промяната” казва цели да занули корупцията, да вдигне стандарта на живот. За това няма идеология - и десните, и левите избиратели еднакво страдат от корупцията, и това, което е в България. Мафията, която е окупирала държавата, вече 12 години. Проектът на Кирил Петков и Асен Василев може да е важната спойка.

Това заяви пред БГНЕС Методи Андреев, бивш депутат от СДС в 38-ото НС и народен представител от гражданската квота на ГЕРБ в 43-ия парламент.

Той призова новият политически играч да насочи вниманието си към младите избиратели, които са слушали за различни субекти от своите близки, но виждат, че България не е нормална държава и у нас почтено управление няма.

“Към този сегмент от българския избирател трябва да се насочат двамата бивши служебни министри и проектът им „Продължаваме промяната”, заяви Андреев.

По думите му проектът на “дуото от Харвард” не бива да предизвиква ревност у така наречените “партии на протеста”. Според него няма смисъл да се преливат гласове от “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

“Този проект трябва да разшири територията от гласоподаватели, които искат истинска и необратима промяна. Номерът е тези момчета да активират онази част от българските избиратели, които не са гласували”, убеден е Андреев.

По отношение на това дали вторият мандат е „в кърпа вързан” на Румен Радев, бившият депутат смята, че още е рано да се каже как ще се развият нещата.

“Радев е бивш член на БКП, и Борисов също. Радев залита по политиките на Путин, но в същото време подкрепя Триморието. Борисов и той се слагаше на Путин, изгради му даже газопровод с български пари, не позволи да има диверсификация, но пък купи фантомите. Дотук позициите са почти еднакви. Тежката болест на обществото е корупцията, а Борисов е инструмент на задкулисието през тези 12 години. Чрез него корумпираното задкулисие заграби държавата и се имплантира във всяка клетка на българските институции. Докато Радев застана на страната на реформаторските сили и каза, че е против корупцията и мутрите. В такъв случай ще гласувам за Радев, поне 20% да съм истински щастлив“, коментира Методиев.


Той изрази недоволството си по отношение на това, че нито ДБ, нито ГЕРБ показват някаква решимост да изкарат свой силен кандидат и призова ДБ да го направят, а не да подкрепят чужди кандидати. Според него по този начин ДБ ще покажат, че имат силен кадрови потенциал.