Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, могат да сключат предизборно споразумение с новата партия „Продължаваме промяната“, което да гарантира след изборите работещ парламент и сигурно правителство, ако приемат 5 условия, пише 24 часа.

Това са да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, а хората да могат да се лекуват качествено в България, без да доплащат. И пето - промяна в закона за съдебната власт. Това обявиха днес в Стара Загора бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Засега най-близо до тези критерии отдясно били ДБ, а от левия политически спектър - ИБГНИ.

„Прокуратурата не работи, ние го усетихме. Четири месеца подаваме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия“, обяви Кирил Петков.

Двамата обявиха още, че категорично подкрепят президента Румен Радев. На въпрос дали той не е разединител на нацията, както твърдят от ГЕРБ и ДПС, отговорът беше: „С действията си досега президентът по-скоро е обединител на почтените“.

На въпрос на гражданин Петков заяви категорично, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна. „В следващите 60 дни имам друга работа, а и не искам това кой да участва в управлението на България да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво означава това - че се отказвам от 1000 долара месечно към пенсията си и от техните социални осигуровки. Така че чакам Конституционният съд да потвърди, че съм прав“, завърши той.