"Рашков пуска предизборни димки. Той не е вътрешен министър, а председател на предизборния щаб на Радев." Това заяви Тома Биков от ГЕРБ на брифинг отново пред "къщата" на закупилия фирмата със задължения на шефа на НАП Румен Спецов.

От ГЕРБ ще призоват своите симпатизанти да не подписват нищо, което идва от страна на Бойко Рашков.

По темата за предстоящите избори 2 в 1 Тома Биков категорично заяви, че членовете на ГЕРБ ще бъдат инструктирани да не подписват никакви документи, давани им от полицията. А твърденията, че ГЕРБ и ДПС се готвят да купуват гласове, Биков определи като "смешни ченгесарски номера".


От ГЕРБ призоваха още вътрешният министър да не прави ПР акции в КЕВР, а да влезе в енергийното министерство. В последните няколко месеца ставаме свидетели на безхаберието в българската енергетика - това е ограбване на гражданите, на бизнеса, на общините, според ГЕРБ и разковничето се крие именно в министерството на енергетиката.

Относно казаното от Рашков в интервю за БНР в петък - че строежът на магистрала "Хемус" е незаконосъобразен, Биков призова да се разпитват и дават на съд хора, срещу които има доказателства за нарушения. В ГЕРБ обаче имат информация, че Рашков разследва и кой е пуснал техния лидер Бойко Борисов да кара по неотворено трасе на магистралата. Това разследване се прави и за да не показват от партията нередностите, които се случват по време на служебното правителство.

Настояваме предизборната кампания да бъде битка на идеи и партиите да намерят допирни точки. В противен случай, заради такива като Рашков, ще продължим още месеци да затъваме в тази криза, в която сме в момента, предупреди още Тома Биков.

Той и негови съпартийци за пореден път призоваха да се разследва продажбата на фирма със задължения към хазната от 1,5 млн. лв. от страна на шефа на НАП Румен Спецов. От ГЕРБ настояват за отговори на няколко въпроса: Рашков попитал ли е Спецов кой ще възстанови неизплатените данъчни задължения на продадената компания?

Иван Иванов се притеснява, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговори или пък да си иска въпросните 1,5 млн. лв.